duminică, 7 aprilie 2013

Aperitiv cu Somon


Ingrediente pentru 4 portii

2 foii de gelatina
1 cutie de branza Philadelphia( 175 g)
cateva fire de marar si arbagic tocate marunt
2 linguri de lapte
1 lingurita crema de hrean cu smantana
1 lingura zeama de lamaie
1 castravete mare
230 gr somon afumat,taiat felii
sare,piper

Gelatina se pune in 100 ml apa rece pentru 5 min.
Intr-un castron se amesteca branza cu mararul,arbagic,zeama de lamaie,crema de hrean si condimentam cu sare si piper.


Se ia o lingura din crema si se pune intr-o cratita mica,adaugam laptele,incalzim crema(nu se fierbe) apoi adugam gelatina scursa bine de apa.Amestecam pana la dizolvarea gelatinei apoi se pune inapoi peste crema de branza din castron,se amesteca si se pune in firgider pentru cca 30 min.
Castravetele se curata de coaja,se taie pe jumatate si se curata de seminte.
Jumatatile de castravete se umple cu crema de branza apoi se lipesc.


Pe o folie de bucatarie se pun feliile de somon,apoi catravetele si rulam ca pe o bomboana fondant.
Se pune in frigider pentru 3 ore.
Cu ajutorul la un cutit bine ascutit,taiem rulouri ,se pot servi pe felii de toast decorate cu felii de lamaie.

Bon Appetit!



5 comentarii: