luni, 17 martie 2014

Tort Stracciatella cu Visine






Ingrediente:

170 gr unt la temperatura camarei
175 gr faina
200 gr ciocolata cu 35% cacao
200 gr zahar
2 plicuri de zahar vanilat
3 oua
2 lingurite praf de copt
2 linguri de lapte
1 borcan(700 ml) compot de visine sau cirese
30 gr amidon alimentar
1 cutie branza philadelphia
400 ml smantana lichida
2 linguri cacao

Cu ajutorul la un cutit  tocam 100 gr ciocolata.
Intr-un bol mixam bine untul cu 100 gr zahar si 1 pachet de zahar vanilat.
Peste crema de unt adaugam laptele si pe rand cele 3 oua,se amesteca bine dupa fiecare ou.
Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam in crema de unt si ou apoi punem ciocolata tocata si amestecam cu o lingura.
Tapetam cu unt si faina o forma rotunda de tort(26 cm),turnam aluatul in forma si bagam forma in cuptorul incalzit la 175 C pentru 25-30 min.
Dupa ce sa copt se rastoarna pe un gratar si se lasa la racit min 1 ora.
Folosindu-va de o lingurita,scobiti o adancitura de aproximativ 1,5 cm in blat.
Nu aruncati resturile.


Se scurg visinele/ciresele de sirop.
Din sirop se iau 6 linguri si se amesteca cu amidonul,restul de sirop se pune la fiert cu 50 gr zahar si zaharul vanilat,dupa ce a dat in clocot de cateva ori,micsoram focul si punem siropul cu amidon si amestecam, se mai fierbe inca un 1 min,dupa care punem visinele si stingem focul.
Se lasa crema de visine la racit pentru 30 min apoi se pune peste blat.



Mixam bine smanatana lichida.
Branza se mixeaza cu 50 gr zahar,adaugam frisca si  o incorporam cu o spatula,de jos in sus.
Apoi se adauga resturile de la blat si amestecam usor.
Crema obtinută se toarnă peste visine si se aranjează sub forma unei cupole.
Se pune totul in figider pentru 3 ore.
Inainte de servire,decoram cu ciocolata rasa si cacao.



DELICIOS! A spus mama soacra :)




7 comentarii: