sâmbătă, 1 septembrie 2012

Tagliatelle cu Sos de Rosii si Carne de Pui



Ingrediente pentru 2 portii:
400 gr tagliatelle
300 gr piept de pui,dezosat si fara piele
2 cepe rosii,tocate marunt
2 catei de usturoi,tocat felii
8 rosii cherry,taiate in doua
2 linguri pasta de rosii
1 ardei iute verde,curatat de seminte
100ml vin alb,sec
150 ml supa de legume
faina
3 linguri ulei
sare,piper
1/2 lingurita oregano.

Se taie pieptul de pui cuburi si se trece prin faina.Intr-o tigaie se pune uleiul la incins si sotam carnea pentru cca 2 min la foc iute,se scote pe o farfurie.Se pune la prajit in aceeasi tigaie,ceapa,ardeiul taiat felii si usturoiul,se prajeste pentru cca 2 min dupa care stingem cu vin si supa de legume,se lasa sa dea intr-un clocot apoi adaugam pasta de rosii.Reducem focul la mic si adaugam rosiile si carnea,se mai lasa sa fiarba  cca 10 min.
Condimentam cu sare,piper si oregano.
Se pune 3l  de apa la fiert cu sare si putin ulei. Cand incepe sa fiarba se pun tagliatelle si se lasa la fiert cca 9-10 min.
Se scurg pastele si se adauga peste sosul din tigaie,amestecati bine apoi se pun in farfurii.
Se servesc imediat, cu parmezan ras deasupra.


5 comentarii: