duminică, 16 decembrie 2012

Piept de Rata cu Sos de Portocale

Ingrediente pentru 2 persoane

2 bucati piept de rata
4 linguri de ulei
sare,piper

Sos
1 lingura de zahar
sucul de la o portocala
2 linguri lichior de portocale( Cointreau )

Se aprinde cuptorul la 200 grade C.
Stergeti pieptul cu servetele de bucatarie si se cresteaza pielea in forma de romburi(se taie doar stratul de piele, nu si carnea)Condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie se pune uleiu la incins, punem pieptul  cu pielea in jos si prajim la foc iute 2 min, se intoarce pieptul pe cealalta parte mai prajeste inca 2 min.

Se scoate carnea intr-o tava mai mica ,se baga in cuptor pentru cca 15 min.
Intr-o cratita mica,caramelizam zaharul,apoi stingem cu lichior si se pune sucul de portocale,se lasa pe foc sa fiarba cateva clocote.
Pieptul de rata se serveste feliat,asezat pe felii de portocala(curatate de pielita alba) peste care turnam sosul.
Servim cu garnitura de legume sote,piure sau ce va place voua :)
Pofta Buna!





5 comentarii: