miercuri, 5 decembrie 2012

Friptura de Porc cu Sos de Piper Verde


Ingrediente pentru 6 persoane
1,300 kg Pulpa de porc
4 linguri ulei
frunze de cimbru
1/2 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper cayenne
1 ceapa mare,taiata in 4
sare,piper
600 ml supa de legume
1 lingura de unt
1 lingura  de faina
1 lingura de mustar
1 lingura boabe de piper verde in saramura
Incingeti cuptorul la 180 C.
Intr-o tigaie se pune uleiul la incins,se prajeste bucata de carne la foc iute pe ambele parti cca 4 min.
Scoatem carnea si se pune intr-un vas jena sau o tava incapatoare,adaugati condimentele,ceapa,sare si piper,apoi turnam supa.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si introduceti-o la cuptor pentru cca 2 ore si jumatate.
Dupa cele 2 ore si jumatate scoatem carnea pe un platou si o portionam felii.Se stinge focul si se pune platoul in cuptor.
Sosul se strecoara printr-o sita.
Intr-o cratita mica punem untul la topit ,foc mic,se adauga mustarul apoi faina si amestecam bine cu un tel pana la incorporare,cu ajutorul la un polonic,se ia din sosul ramas de la carne si turnam peste sosul de unt,amestecam continuu pentru a evita formarea cocoloaselor,adaugam boabele de piper.Eu am scos cam 4 polonice( adugate pe rand) de sos pana am obtinut consistenta dorita.
Servim imediat cu sosul de piper , legume sote si piure de cartofi.
Bon appetit!




6 comentarii:

  1. Nu e pasăre ca porcul. Cea mai gustoasă carne, după părerea mea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un sos perfect pentru carnea de porc! Merge de minune pentru friptura de Craciun! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Minunata, ce pofta mi-ai facut...dar trebuie sa ma mai abtin pana la Craciun :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. De mult imi propun sa fac si eu acest sos.. Sper sa nu mai aman prea mult :) Arata delicios!!!

    RăspundețiȘtergere