Ingrediente
500 gr faina
20 gr drojdie proaspata
250 ml lapte,cald nu fierbinte
60 gr zahar
60 gr unt(topit apoi racit)
coaja rasa de la o portocala
1 ou plus un galbenus
un praf de sare
Se pune faina intr-un bol si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,untul,coaja de portocala,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in cateva linguri de lapte.
Se amesteca bine si framantam cca 15 min.
Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce a trecut o ora,se presara faina pe un balt de lucru si se mai framanta 3 min.
Intindem cu mana aluatul,apoi il rulam si se taie in 4.
Se pune aluatul intr-o forma de cozonac/chec care a fost unsa cu unt si tapetata cu faina si se unge cu galbenus.Optional ,se presara fulgi de ciocolata,zahar sau migdale.
Coacem brioche in cuptorul preinncalzit la 160°C pentru 45 minute.
Se lasa la racit in forma 10 min ,apoi se scoate briochea din forma si se lasa pe un gratar sa se raceasca complet.
Servim dimineata alaturi de o cafea cate o felie sau chiar doua,unsa cu nutella sau gem :)
Sa Aveti Pofta!
Cea mai pufoasa painica dulce:)
RăspundețiȘtergereAs gusta si eu din asa pufosenie!:)
RăspundețiȘtergereo frumusete! arata extraordinar !
RăspundețiȘtergereMmm ce bune..
RăspundețiȘtergereE pufoasă această pan brioche a ta. Aș rupe o bucățică din ea, la cât de bine arată.
RăspundețiȘtergereCe deliciu, vreau si eu pentru micul dejun! Pupici
RăspundețiȘtergereO pufosenie delicioasa.Tare as manca si eu o bucatica!Pup!
RăspundețiȘtergereArata grozav!
RăspundețiȘtergereO painica excelenta ptr micul dejun!!
RăspundețiȘtergere