sâmbătă, 8 decembrie 2012

Pulpe de Pui cu Sos de Vin Rosu

Ingrediente pentru 4 persoane

4 pulpe de pui intregi
300 gr morcov,taiat rondele
5 cepe mici,taiate in patru
400 gr ciuperci
2 crengute cimbru
2 catei de usturoi
3 linguri ulei de masline
400 ml vin rosu sec
300 ml supa de legume
sare,piper
..............................................................................
Pulpele se spala si se taie in doua, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
Se incinge ulei intr-o tigaie inalta. Se aseaza pulpele de pui cu pielea in jos in tigaie si se prajesc  cca 5 min,apoi se scot pe o farfurie.
In aceeasi tigaie calim ceapa,morcovul pentru 3 min,apoi adaugam ciupercile si mai prajim inca 2 min.Se reduce focul si adaugam vinul,supa si usturoiul tocat.
Se lasa la fiert 2 min dupa condimentam cu sare si piper.
Intr-o tava de cuptor,se pune bucatile de pui,apoi turnam sosul cu legumele si cimbru.
 Tava se baga in cuptorul incalzit la 190 C pentru cca 40-45 min.
Se poate servi alaturi de cartofi piure sau legume!

Pofta Buna!



7 comentarii: