Ingrediente:
125 gr unt care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore
100 gr zahar + 50 gr
5 oua
1 lingurita coaja de lamaie rasa plus 2 de portocala
200 gr faina
2 lingurite praf de copt
125 ml smantana lichida
400 gr mure
150 gr Creme fraiche
1/2 lingurita scortisoara praf
1. Blat
Se freaca untul cu 80 gr zahar pana se face ca o cremă subtire, apoi adaugam 3 oua pe rand,dupa fiecare ou se mixeaza bine.Peste crema se adauga praful de copt,faina,coaja rasa de lamie si portocala si mixam pana se incorporeaza bine toate ingredientele apoi adugam smantana lichida si mixam din nou cca 2 min.
Tapetam o forma de tort(26 cm Ø) cu unt si faina si punem aluatul pe care il nivelam uniform.
2.Se pun murele pe toata suprafata aluatului.
Se bat bine 2 oua cu 50 gr zahar pentru cca 2-3 min dupa care adugam,creme fraiche si scortisoara,se torna crema peste mure.
Se baga forma in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 45-50 min.Se lasa la racit min. o ora.
Servim cu fistic macinat si frisca.
100gr cca 159 Kcal
De-li-cioa-sa!!!!
RăspundețiȘtergereo bunatate!
RăspundețiȘtergereO mananc din ochi,asa mult imi place.Te pup!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte ingenioasa, arata minunat, eu toata vara am prestat retete cu fructe de padure, asa ca daca mai gasesc mure, o incerc si eu :))
RăspundețiȘtergerezi frumoasa sa ai !
Arata foarte frumos! Acum las totul si plec dupa mure
RăspundețiȘtergereO nebunie! Arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereArata absolut delicios!!! Vreau si eu o bucata!!
RăspundețiȘtergerePup cu drag
Simona Kitchen
Si eu vreau o feliuta , ador murele !!! ;)
RăspundețiȘtergereAdor fructele de padure iar prajitura ta arata grozav!Pupici
RăspundețiȘtergereNumai bunaciuni ai prin zona;am salvat cateva retete!:)
RăspundețiȘtergereMi-as infige si eu furculita intr-o bucata din asta,mai mare!:))