joi, 19 iulie 2012

Creveti la Tigaie


Ingrediente pentru 2 persoane

12 creveti proaspeti fara cap
2 catetei de usturoi
3-4 linguri de ulei
50 ml vin alb sec
5-7 fire de patrunjel
1 ardei iute
1 lingura zeama de lamaie
2 felii de lamaie
sare,piper
Prima data  curatam crevetii de "coaja" si se scoate stomacul (se cresteaza de-a lungul spatelui si daca exista o vinisoara neagra, se indeparteaza).


Se incinge intr-o tigaie uleiul de masline si calim usturoiul feliat cu ardeiul iute taiat rondele pentru 1 min.
Adaugam crevetii  si prajim pe fiecare parte pana se inrosesc si se rumenesc ,cca 2-3 min,stingem cu vin.
Se pune zeama de lamaie,patrunjelul tocat si condimentam cu sare si piper proaspat macinat,mai lasam inca 1 min pe foc.


Servim cu felii de lamaie si felii de paine.








12 comentarii:

  1. Gata,m-ai cucerit. In weekend experimentez si eu,arata delicios ! Delicios...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca-ti place....suunt deliciosi!!!Asta zic eu,sa vedem ce o sa ne spui tu :) pup

      Ștergere
  2. Simpatici foc crevetii din farfurie!Arata grozav!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu nu am mancat niciodata,dar imi place cum arata in farfurie.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dia,trebuie sa incerci....sunt yuuumy cu o paine proaspata facuta de tine.hugs

      Ștergere
  4. Nu ma omor eu dupa creveti dar poza ta arata bestial!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ador crevetii... dar din pacate foarte rar gasesc ceva care sa ne placa cum arata... Trec pe lista reteta, ca tare bine mai arata!
    Pupici, weekend placut

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sunt f.buni si vara merg perfect cu un pahar de vin alb :) hugs

      Ștergere
  6. Mancarea asta e printre preferate! Cred ca as putea manca zilnic :)

    RăspundețiȘtergere