joi, 18 octombrie 2012

Panna Cotta cu Dovleac


Ingrediente
500 ml smantana dulce
100 ml lapte
90 gr zahar
10 gr gelatina,foi
1 plic de zahar vanilat
200 gr dovleac copt si taiat cuburi
Se pune gelatina  intr-un bol si acoperiti-le cu 100 ml apa rece.
Intr-o oala mica se pune,smantana,zaharul+zaharul vanilat,dovleacul si laptele si se fierbe cca 2-3 min la foc mic.
Scoatem gelatina din apa, scurgeti-o si adaugati-o peste compozitia de smantana,amestecand pana se dizolva,apoi mixam cu un mixer vertical dupa care trecem amestecul de smantana printr-o sita deasa.
Se lasa la racit cca 20 min dupa care se  pune crema in forme/pahare. Bagam formele la firgider pentru cca 4 ore.
Scoateti formele de crema din frigider si rasturnati-le pe cate o farfurie. Daca nu ies din prima, puneti formele in putina apa fierbinte(cca 10 sec).
Bon appetit !


12 comentarii: