Ingrediente
1 pui de cca 1-1,200 kg
1 gutuie mare,taiata in 4
3-4 felii de dovleac
1 ceapa mare
ulei de masline
200 ml supa de legume
frunze oregano si rosmarin
2 linguri de miere
2 linguri de sos soja
1 lingurita de boia dulce
sare si piper proaspat macinat
..............................................
Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie.Se unge cu ulei apoi se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce ,inclusiv in interior.
Puiul se aseaza intr-o tava si adaugam feliile de dovleac,ceapa taita in 4,feliile de gutuie,rosmarinul si oregano.
Se stropeste cu supa de legume.Bagam tava in cuptorul incalzit la 200 C pentru 70-80 min.
Intr-un bol mic facem un sos din miere,1 lingura ulei si soja cu care din cand in cand ungem puiul.
Servim cu cartofi prajiti.
Cat de rumen.Ce as rupe un copanel si eu.Foarte bun!
RăspundețiȘtergereVai,vai,vai ce nebunie de arome!Pup!
RăspundețiȘtergereCe bine arata puiul ala!!! Combinatia cred ca e super! ;) Pup
RăspundețiȘtergereTrebuie sa fie tare bun in combinatia asta! N-am mancat niciodata, asa ca cer o portie de la tine :)
RăspundețiȘtergereCu gutui si dovleac ? Cred ca a iesit o minunatie de pui....
RăspundețiȘtergereExcelent.
Te tzuc !
Ce fain e puiul asta, imi vine sa-mi infing dintii in el.
RăspundețiȘtergere