luni, 15 octombrie 2012

Pui la cuptor cu Dovleac si Gutui



Ingrediente

1 pui de cca 1-1,200 kg
1 gutuie mare,taiata in 4
3-4 felii de dovleac
1 ceapa mare
ulei de masline
200 ml supa de legume
frunze oregano si rosmarin
2 linguri de miere
2 linguri de sos soja
1 lingurita de boia dulce
sare si piper proaspat macinat
..............................................
Spalati puiul si stergeti-l bine cu prosoape de hartie.Se unge cu ulei apoi se condimenteaza cu sare,piper si boia dulce ,inclusiv in interior.
Puiul se aseaza intr-o tava si adaugam feliile de dovleac,ceapa taita in 4,feliile de gutuie,rosmarinul si oregano.


Se stropeste cu supa de legume.Bagam tava in cuptorul incalzit la 200 C pentru 70-80 min.
Intr-un bol mic facem un sos din miere,1 lingura ulei si soja cu care din cand in cand ungem puiul.
Servim cu cartofi prajiti.



6 comentarii:

  1. Cat de rumen.Ce as rupe un copanel si eu.Foarte bun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bine arata puiul ala!!! Combinatia cred ca e super! ;) Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Trebuie sa fie tare bun in combinatia asta! N-am mancat niciodata, asa ca cer o portie de la tine :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Cu gutui si dovleac ? Cred ca a iesit o minunatie de pui....
    Excelent.
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce fain e puiul asta, imi vine sa-mi infing dintii in el.

    RăspundețiȘtergere