sâmbătă, 13 octombrie 2012

Risotto cu Dovleac si Branza de Capra


Ingrediente pentru 4 portii

350 gr dovleac taiat cuburi
1 ceapa tocata fin
250 gr orez risotto(nu-l spalati)
2 linguri ulei de masline
100 ml vin alb sec
700 ml supa de legume
50 gr branza parmesan
8 felii branza de capra
sare,piper

Intr-o cratita se pune la incins uleiul,adugam ceapa si o calim pt cca 2 min la foc mediu apoi orezul .
Cand a absorbit tot uleiul, orezul devine sticlos si  adaugam vinul si cuburile de dovleac.Continuam sa amestecam des si lasam sa se evapore vinul.
Se adauga 200 ml din supa si amestecam pana orezul a absorbit toata supa.
 Orezul se fierbe timp de aproximativ 20-25 de minute, completand treptat cu supa si amestecam din cand in cand, pana cand orezul este fiert.La final adaugam 3 linguri de parmesan si amestecam.Condimentam cu sare si piper.
Se pun feliile de branza peste orez si presaram deasupra restul de parmesan si se baga cratita la cuptor pentru 10 min la 200 C.

Cu ajutorul la o lingura mare aranjam risotto pe farfurii si presaram deasupra piper proaspat macinat.

Nu va spun cate calorii are o portie :) Dar va asigur ca este o delicatese de risotto!!!


5 comentarii: