luni, 2 iulie 2012

Vulcan de Orez cu Lapte


Ingrediente pentru 4 portii

1 cana de orez
4 cani de lapte
1 plic de zahar vanilat
50 gr zahar

1.Clatiti orezul în cateva ape reci si scurgeti-l bine.
2.Se pune orezul la fiert in lapte cu zaharul vanilat.
3.Cand este aproape fiert, adaugati zaharul si fierbeti in continuare pana ce laptele a scazut.
4. Luati oala de pe foc si se lasa la racit 30 min.
Pregatim formele:Cani/cesti...etc.Se pune in forme folie alimentara si le umplem cu orez.Se da la rece pentru o ora.
Pregatim un sos de ciocolata din:
1 pahar de apa
1 lingura cacao
3 linguri de zahar
1 lingurita cu varf amidon alimentar
4-5 picaturi esenta de rom
Se pun toate  intr-o cratita mica pe foc.Se amesteca continu si se tine pe foc pana se ingroasa sosul dupa care se lasa la racit.
Sos de capsuni:
200 gr capsuni
1 lingura zahar pudra
Pasam bine capsunile cu zahar pudra si se trece printr-o sita deasa.
Se scot formele din frigider si se rastoarna pe farfuri.Indepartam folia si servim cu sos de ciocolata si sos de capsuni.


5 comentarii:

  1. Eu as servi cu toata pofta lava vulcanului ala! Fooarte fain arata! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. As manca acest desrt fara intrerupere ;))), imi place tare muuult, arata DELICIOSSSS!

    RăspundețiȘtergere
  3. O deliciosenie, imi ploua in gura. o sa ii fac si eu piticului meu! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Yammy....yammy, arata mega....super:)! I love it!

    RăspundețiȘtergere
  5. Offf.. de cand imi tot propun sa fac si eu orez cu lapte... Mereu uit! Cred ca-i delicios in combinatia asta...
    Te pup

    RăspundețiȘtergere