Ingrediente pentru 16 portii:
O forma de tort( 26 cm Ø)
300 gr faina
200 gr zahar
2 pachete de zahar vanilat
4 oua
500 gr prune de vara
175 unt(care a fost tinut la temperatura camerei 2 ore)
500 gr branza proaspata de vaca
250 gr mascarpone
2 linguri suc de lamaie
1 plic budinca de vanilie
3 linguri gem de prune
.............................
Se face din faina,unt,1 pachet de zahar vanilat,un ou si 100 gr de zahar un aluat,care se imparte in doua.
O parte din aluat se intinde cu sucitorul intr-o foaie ovala apoi asezam foaia de aluat in forma tapetata cu putin unt si faina si o intepam din loc in loc cu o furculita.
Se baga forma la frigider si restul de aluat.
Prunele spalate, se taie in jumatati si se scot samburii.
Intr-o bol se pune: mascarpone,3 oua,zaharul vanilat,crema de branza fina,zeama de lamaie si plicul de budinca,se amesteca toate ingredientele cu un mixer pentru cca 2-3 min.
Se scoate forma de tort din frigider si se unge foaia cu cele 3 linguri de gem.
Turnam crema de branza si nivelam,apoi adaugam prunele.
Restul de aluat se da pe razatoarea mare, peste prune.
Se baga tava in cuptorul incins la 175 C pentru cca 60 min.Dupa ce s-a copt se lasa la racit min 3 ore.
Presarati cu zahar pudra inainte de servire!
portia are cca 360 kcal
Imi placeeeee!!
RăspundețiȘtergereo admir de la distanta si tare mi-ar placea o portie:) este minunata si tare imbietoare. Aspectul...de nota 10 ;)
RăspundețiȘtergereFoarte imbietoare si prajitura si prunele.Tare as vrea si eu din bunatatile acestea.
RăspundețiȘtergerePupici!
Super bunatate de tarta, azi cum ajung acasa fac si eu ceva dulce, ca nu se mai poate asa :)) Pup
RăspundețiȘtergere