duminică, 12 mai 2013

Tort Cu Crema De Zmeura


Acest tortulet,l-am facut pentru Mama Soacra :) Mmmm chiar a avut succes!


350 gr zmeura  plus 100 gr  pentru decor
1 portocala(coaja rasa plus sucul)
3 oua
70 gr zahar
2 pachete zahar vanilat
60 gr faina
40 gr amidon alimentar (Gustin  Dr. Oetker)
2 lingurite praf de copt

Crema
5 foi de gelatina
5 linguri de apa rece
250 gr branza philadelphia
80 gr zahar pudra
350 ml smantana lichida
1 pachet intaritor de frisca.
o forma de tort cu diametru / 20 cm

Prima data pregatim blatul de tort.
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si 1 pachet de zahar vanilat.
Adaugam pe rand galbenusurile,dupa ficare galbenus mixam dar nu foarte mult.
Se adauga 5 linguri suc de portocala.
Amestecam faina,amidonul si praful de copt si se adauga in bol peste crema de oua,adaugam si coaja rasa de portocala apoi se mixeaza cca 3 min.
Tapetam forma de tort cu unt si faina si se toarna aluatul.
Se baga forma in cuptorul incins la 175 C pentru 25 min.
Dupa ce sa copt se va lasa la racit cca 3 ore.



Se pune gelatina la inmuiat in apa rece, cat sa o acopere.
Amestecam bine branza cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
200 ml de frisca se bate pana se intareste si se adauga peste crema.
Zmeura se spala si se pune intr-un blender peste care adaugam 5 linguri de apa si facem un piure,apoi se toarna piureul obtinut intr-o sita pe care o punem deasupra la crema de branza.

Cu ajutorul la un tel,amestecam  pana ramane doar samburi si avem toata pulpa de zmeura in crema de branza.Sambruri se arunca.
Se pune intr-un vas mic 4-5 linguri din crema pe care o incalzim putin apoi adaugam gelatina scursa bine de apa,se amesteca.
Punem crema cu gelatina inapoi peste crema de branza si  amestecam bine pana se incorporeaza.
Se taie blatul in doua si incepem asamblarea tortului.
Blat crema,blat :)
Ideal ar fii sa aveti un inel pentru tort pentru asamblare

Se pune tortul in firgider pentru min 4 ore.
Restul de smantana se mixeaza 1 min dupa care adaugam  intaritorul de frisca si mixam pana se intareste.
Se decoreaza tortul cu frisca,fulgi de ciocolata iar deasupra se pune zmeura.























12 comentarii:

  1. Cred si eu ca a avut succes! Ai indulcit-o la propriu:)
    Pupici, draga mea si sa-ti traiasca mama soacra!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa sti ca am reusit,cand l-a vazut a spus: WooW :D
      Multumesc Teo.Hugs!

      Ștergere
  2. O crema aromata si o culoare de vis!
    Super bun si frumos!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata minunat, cred ca e delicios! La multi ani mamei soacre!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred si eu ca a fost un succes! Arata bestial!

    RăspundețiȘtergere
  5. O frumusete de tort! Cred ca soacra a fost foarte incantata.
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Este atat de atragator!:)
    Fain tort!

    RăspundețiȘtergere
  7. Cu crema de zmeura ? Exact pe gustul meu. Cred ca ai impresionat-o pe mama soacra cu asemenea bunatate.....
    Felicitari !
    Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte frumos cadoul tau. Imi place culoarea cremei de zmeura, dar si exteriorul tortului. La multi ani soacrei tale!

    RăspundețiȘtergere