marți, 28 mai 2013

Ceafa de Porc cu Pesto



Ingrediente :

1 legatura busuioc proaspat
1 legatura patrunjel
2 linguri muguri de pin
1 catel de usturoi
100 ml ulei de masline
2 linguri de parmesan ras
4 felii ceafa de porc(cca 150 gr portia)
4 linguri de ulei
sare,piper

 Punem verdeata tocata mare intr-un blender,adaugam muguri de pin,usturoiul si 2 linguri ulei de masline.
Se pulseaza de cateva ori.
Adaugam incet uleiul si pulsam pana cand obtinem o pasta  fina .
Se adauga parmesanul si mai pulsam de 2-3 ori.
Condimentam cu sare.

Se pune o tigaie la inncins si prajim ceafa de porc in 4 linguri de ulei,cate 2 min pe fiecare parte.
Ungem  o tava cu putin ulei si punem ceafa prajita.
Fiecare bucata de carne se unge cu o lingura de pesto.
Se baga tava la cuptorul incins la 190 C pentru 10 min.
Servim cu paste sau cartofi sote.
In cazul in care va mai ramane pesto,se poate pastra intr-un borcan la frigider, turnati deasupa un strat fin de ulei de masline.
Pofta Buna!



8 comentarii:

  1. Si eu tot ceafa am pregatit azi,dar cu alta garnitura.
    Imi place mult ideea ta!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Aoleu! Parca va vorbirati toate sa-mi faceti pofta. Arata grozav de apetisant!

    RăspundețiȘtergere
  3. Yummy, ce bunatate ai preparat tu aici! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai buna leguma e porcul, se stieee!! Cu pesto cred ca fenomenal!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Te astept cu drag la Provocare "Dulce Romanie"! Mai multe informatii aici: http://sim0na-world.blogspot.ro/2013/06/provocarea-dulce-romanie.html

    RăspundețiȘtergere