duminică, 25 ianuarie 2015

Mousse de Iaurt





Ingrediente pentru 4 portii 

5 foi de gelatina
500 gr iaurt / 10% grasimi
2 linguri zahar pudra
8 linguri miere de albine
1 lingura suc de lamaie
80 gr miez de nuca tocat
200 gr smantana lichida

Gelatina se pune in 100 ml apa rece
Iaurtul ,4 linguri de miere si sucul de lamaie se amesteca intr-un bol.
Gelatina se stoarce bine de apa,dupa care se dizolva intr-un vas pe bain marie,adaugam 4-5 linguri din crema de iaurt si amestecam.
Gelatina se pune peste crema de iaurt si incorporam cu un tel.
Smantana se mixeaza bine pana se intareste,cu telul se incorporeaza in crema de iaurt.
Nucile se prajesc 3 minute intr-o tigaie fara grasime la foc mic.
Incorporam nucile in crema (se lasa 2-3 linguri pt decor )


Mousse se pune in 4 boluri apoi se baga in frigider pentru min 3 ore.
Inainte de servire,decoram cu restul de miere si nuci.
Bon appétit!





2 comentarii: