sâmbătă, 7 aprilie 2012

Gulas



  Ingrediente: 
500 gr pulpă de vită
o ceapa mare sau 2 mici/tocata fin
2 catei de usturoi/tocati fin
2 ardei grasi,unu rosu si unu galben/taiati in cuburi mai marisoare
1 ardei rosu iute/taiat rondele
1 cutie mica de rosii bucati
100 ml vin rosu
600 ml supa de vita sau legume
5 cartofi mai marisori taiati cuburi
2 foi de dafin,o crenguta cimbru
1 lingurita boia dulce
jumatate lingurita coaja rasa de lamaie
un sfert de lingurita rozmarin
1 lingurita otet
1 lingurita miere
sare,piper

Se spală carnea si se zvântă, se taie bucăţi(cuburi) potrivite .Se pune intr-o cratita 5 linguri ulei si prajim carnea la foc mediu pentru 3 min(cât să ia puţină culoare)Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se lasă să se călească împreună cu carnea .Se adauga ,rosii bucati,dafin,boia dulce si cimbru dupa care vinul,otet si supa de vita,lasam sa fiarba la foc mic 1:40h(amestecand din cand in cand)Acum putem adauga,ardeiul gras,ardei iute,cartofii,coaja rasa de la lamaie,rozmarin,miere,sare si piper si mai lasam la fiert 20 min.Se poate servi cu paste sau simplu.Sa aveti pofta!

Un comentariu: