Ingrediente
250 gr unt care a fost lasat cateva ore la temperatura camerei
300 gr zahar
un praf de sare
1 pachet de zahar vanilat
6 oua
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
50 ml lapte
600 gr cirese fara samburi
150 gr Crème fraiche
30 gr migdale fulgi
Intr-un bol se amesteca untul,250 gr zahar,sare si zaharul vanialt pana se incorporeaza bine zaharul.Pe rand adaugam 4 oua si amestecam bine cu un mixer dupa fiecare ou.
Faina o amestecam cu praful de copt si o punem peste crema de unt,adaugam laptele si mixam cca 4 min.
Se pune hartie de copt intr-o tava (a mea a avut 39 x26 )si turnam aluatul pe care il intindem uniform.
Se adauga ciresele.
Preparam o crema din Crème fraiche,50 gr zahar si restul de oua pe care o turnam peste cirese ,peste adaugam fulgi de migdale.
Punem tava in cuptorul preincalzit(180 C ) aproximativ 45 de minute.
Se lasa la racit pentru 30 de min dupa care poate fii servita cu frisca si decorata cu cirese
Mmmmm ce bine arata
RăspundețiȘtergere