marți, 1 mai 2012

Unt cu verdeturi si ceapa



In acest fel preparat untul va fii un deliciu pus pe o  friptura pregatita la gratar
Ingrediente:
3 linguri de vin rosu sec
2 linguri de ceapa rosie tocata
120 gr de unt (la temperatura camerei 4-5 ore)
1 lingura de patrunjel tocat fin
1 lingura de tarhon tocat
sare,piper proaspat macinat

Ceapa si vinu le punem intr-o tigaie cu 'fund' mai gros si  feirbem  la foc mare 3-4  min.
Scoatem ceapa si o punem la racit intr-un bol.
Peste ceapa adaugam restu' de ingediente si amestecam bine pana se omonigeaza.
Intindem o folie de plastic si punem crema de unt pe mijloc.
Rulam cat mai uniform in asa fel incat sa ii dam o forma de baton si rasucim folia la capete.
Punem untul la frigider pentru o ora sa se intareasca si taiem feliute.
Se poate pastra foarte bine si la congelator doar ca trebuie sa il scoatem cu ceva timp inainte de al servi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu