marți, 1 mai 2012

T Bone Steak la gratar

2 bucati T Bone Steak(sa fie min 3 cm gros)
1-2 crenguta rosmarin
2 catei de usturoi
100ml ulei masline
4-6 felii de ananas proaspat

Se amestecă uleiul de masline cu rozmarin şi usturoi pisat  şi marinati carnea  12 de ore in frigider.Din cand in cand intoarcem bucata de carne daca o punem intr-un vas sau se poate pune intr-o punga sigilata in frigider. Inainte se punem carnea pe gratar,se lasa 30 min la temperatura camerei.

Punem friptura  pe un gratar bine incins si prajim pe ambele parti aproximativ 4- 8 minute(depinde cum il vreti Rare sau Mediu Rare) Cand il intoarcem il ungem cu marinata(intoarcem cranea folosind un cleste sau o spatula,nu se inteapa cu furculita). Dupa il impachetam in folie de aluminiu si il lasam asa cca 5 minute.  Adăugati sare şi piper chiar inainte de servire. 
Se serveste cu felii de unt cu verdeata ,reteta o aveti aici Aici


Ca si ganitura ce ziceti de felii de ananas facut la gratar? :)
Se pun pe gratar felii proaspete de ananas de 1 cm grosime si le prajim cate 3 min pe fiecare parte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu