duminică, 22 aprilie 2012
Pui la Cuptor cu Salsa Fresca
Ingrediente:
1 pui (cca 1,2 kg)
2 catei de usturoi
zeama de la o jumatate lamaie
3 linguri de miere
1 lingurita fulgi de chilli
3 linguri ulei de masline
150 ml supa de pui sau legume
sare si piper
Prima data spalam puiul si il tamponam cu servetele de bucatarie.
Pisam usturoiul si il amestecam cu zeama de lamaie, se mai adauga un praf de sare si piper,cu acest amestec umplem puiul si il inchidem cu scobitori.
Facem un sos din miere,fulgi de chilli si ulei , cu un sfert din compozitie vom ungem uniform tot puiul.Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.Punem puiul intr-o tava si adaugam supa.Bagam tava la cuptorul in prealabil incalzit la 200 C pentru 30 min. Dupa trecerea celor 30 de min vom unge din nou carnea cu compozitia de miere si micsoram focul la 160 C.
Se lasa in continuare in cuptor pt cca 60 min.(dupa 30 de min se va unge din nou carnea cu miere)
Este delicios cu Salsa Fresca,reteta o gasiti Aici.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Mmmmm ce rumen si bun!!
RăspundețiȘtergereImi place foarte mult sosul pentru acest pui...
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa, te pup :)