Va propun o reteta de tort pentru sarbatoarea Pastelui
Ingrediente pentru blatul de rulada
90gr unt
6 oua
170 gr zahar fin
100 gr faina
50 gr amidon
2 lingurite rase de praf de copt
150 gr de gem(cirese,zmeura sau capsuni)
Pornim cuptorul la 200 C(mediu spre mare).Topim untul.Separati abusurile de galbenusuri,apoi bateti albusurile spuma tare cu 2 linguri de apa rece si atentie, zaharul trebuie adaugat treptat in spuma de albusuri.In aceasta compozitie se vor incorpora galbenusurile rand pe rand si faina cernuta,amidon,praf de copt si unt, amestecand de jos in sus, cu miscari lente, pentru ca aluatul sa nu se lase.
Tapetam o tava cu hartie de copt ( 20x30)Turnati compozitia in strat uniform si introduceti tava in cuptorul preincalzit, coaceti blatul timp de 12 min.
Cand e gata scoateti tava din cuptor si blatul il rasturnati pe un prosop de bucatarie pe care am presarat zahar,
indepartati hartia de copt si il rulati impreuna cu prosopul pentru a avea forma de rulada.Dupa 10 minute, il derulati si il ungeti cu gem(eu am incazit gemul in cuptorul cu microunde pt 1 min)apoi il rulati din nou dar mai strans,se mai lasa 30 min la racit.
se taie in felii groase de 1,5 cm
Ingrediente pentru Crema
200 gr capsuni si zmeura
500 gr de branza proaspata de vaci
12 foi de gelatina (20 gr)
75 gr zahar pudra
zeama si coaja de la o lamaie
200 gr smantana lichida pt frisca
400 gr zmeura (pentru piure,eu am folosit congelata pe care am lasat-o la temperatura camerei cateva ore bune)
Punem gelatina la inmuiat in 100ml apa rece pt 10 min.Intr-un bol punem 400 gr zmeura impreuna cu zaharul si mixam cu mixerul stick pana obtinem un piure.Piureul obtinut il trecem prin sita si il punem la foc pana se incalzeste putin (fara a fierbe)adaugam gelatina scursa,amestecam bine pana gelatina se dizolva.Lasam la racit 15 min.Smantana pentru frisca se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa.Intr-un castron punem branza,sucul de la lamaie plus coaja rasa,piureul de fructe,frisca,amestecam bine,adaugam capsunile si zemura(capsunile taiate felii),amestecam cu o lingura.
Puneti intr-un bol tapetat cu folie feliute de rulade in asa fel incat sa acopere atat fundul bolului cat si marginile,adaugam crema de branza.Inchidem( ca si capac) cu felii de rulada sau piscoturi.Strangem folia spre interior si puneti bolul in frigider pentru cateva ore, apoi o rasturnati pe un platou si ornati tortul dupa preferinte.
am facut aceasta reteta,am respectat toata reteta si mi-a iesit excelenta
RăspundețiȘtergerearata foarte frumos!
RăspundețiȘtergereSuper.De mult timp il am si eu in plan!
RăspundețiȘtergere