luni, 23 aprilie 2012

Beef Stroganoff




Ingrediente:


400 gr muschiulet de vitel
200 gr ciuperci proaspete feliate
1 ceapa taiata julien 
coaja rasa de la o lamaie
1 catel de usturoi tocat
4 linguri unt
50 ml coniac
1 lingura paprika (boia dulce)
50 ml smântână dulce (pentru gătit)
200 ml supa legume
sare,piper





Se taie carnea in felii de 2 cm, se pune intr-o folie alimentara si se bat cu ciocanul de snitele,dupa care taiem fasii de grosimea unui deget.intr-un castron punem,coaja de lamaie, paprika,sare si piper si amestecam cu bucatile de carne.
Se caleste carnea in 4 linguri de unt la foc mediu 2 min(sa aiba culorea roz cand o taiem) . Apoi se scoate carnea si se pune deoparte intr-un bol.In untul ramas in tigaie, se pun la inabusit ceapa si usturoi pt 2-3 min la foc mediu,adaugam ciupercile,amestecam de 2-3 ori si adaugam coniac,lasam sa fiarba 1 min pana dispare coniac dupa care adaugam supa de legume,reducem focul la minim si lasam sa fiarba 3 min ,adaugam carnea si smantana,se da un clocot si se ia tigaia de pe foc,condimentati dupa gust cu sare si piper.
Se poate servi cu garnitura de orez sau paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu