joi, 5 aprilie 2012

Spaghete Bologneze





  Ingrediente: 
500 gr. spaghete
300 gr. carne tocata(mixa)
100 ml vin rosu
1 ardei verde (poate fii si unu mic iute)
o ceapa
2 catei usturoi
un morcov
400 ml suc de roșii(sau rosii decojite in suc propriu)
vegeta
dafin
sare
piper
ulei de masline
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb in apa cu sare(cca 8 min). Ceapa si usturoiul se toaca,ardeiul si morcovul se taie cubulete si se calesc in ulei cca 5-6 minute impreuna cu carnea tocata.
Se adauga rosiile, putina vegeta, 1 foaie de dafin si vinul,se lasa sa fiarba cca 40 min. la foc mic, sub capac.
Se condimenteaza sosul cu sare si piper si se serveste cu spaghetele fierte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu