sâmbătă, 21 aprilie 2012

Ciocolata de casa




Ingrediente


200ml apa
2cani zahar(450-500gr)
200gr unt
50gr cacao
1 pachet lapte praf Raraul(recomand acest lapte praf daca vreti sa iasa o ciocolata fina si mai uscata,am incercat si alte tipuri de lapte praf si a iesit o ciocolata cleioasa si prea grasa)
Punem apa cu zaharul la fiert , cand incepe sa fiarba si zaharul s-a dizolvat dam focul la mic adaugam cacao si mai lasam sa mai fiarba inca 3 minute.Luam cratita de pe foc adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana untul se dizolva complet, apoi incepem sa adaugam laptele praf pe care l-am cernut in prealabil printr-o sita de faina.
Turnati compozitia intr-o tava cam de 30x30cm, unsa cu unt si lasati-o sa se intareasca( nu bagati la frigider).Dupa 1-2 ore puteti sa taiati ciocolata si o puneti pe o farfurie unde o mai lasati sa se usuce cam 1-2 ore.


Buburuza2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu