miercuri, 14 martie 2012

Muschi de Porc umplut cu Caise

 


1,4 kg Muschi de porc
1 l supa de legume
2 morcovi
1 ceapa mare
1/4 telina radacina

2 crengute cimbru

1 crenguta rozmarin
14 caise conifiate
50 ml Jack Daniels( sau un alt bourbon)
Imbatam caisele in whiskey pentru o ora.
Taiam muschiul pe jumatate, luam fiecare bucata si cu ajutorul unui cutit facem o gaura in centrul acesteia. Scoatem caisele de la macerat si le bagam in orificiul format.

Intr-o tigaie punem ulei la incins si prajim muschiul uniform, pe ambele parti. 

Dupa ce sa prajit, le luam si le punem intr-un vas de jena adanc sau intr-o tava.
Taiem ceapa in sferturi, telina si morcovul, rondele mari si le sotam in tigaia in care a fost carnea. Dupa ce s-au sotat, turnam restul de whiskey ramas de la caise si supa de legume, rozmarinul si cimbrul si le lasam pentru inca 2 minute. Totul se toarna peste carnea din tava.
Acoperim cu folie de aluminiu si punem tava la cuptorul in prealabil incalzit la 120 grade pentru 80 de minute.
Dupa ce au trecut cele 80 de minute, scoatem carnea din tava si o impachetam in folie de aluminiu pentru 10 minute.
Intre timp, pregatim sosul.

Sos
50 ml Jack Daniels
50 ml suc de portocale
50 g gem caise
2 lingurite mustar
2 linguri zahar brun
un praf piper Cayenne

Intr-o craticioara, punem cele 50 ml de wishkey, mustarul si aducem la fierbere amestecand continuu. Adaugam sucul de portocale, gemul de caise si zaharul brun. Lasam sa fiarba la foc mediu pentru 3 minute.

Scoatem carnea din folie si o portionam.
Preparatul se poate servi cu legume, cartofi natur, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu