duminică, 10 iunie 2012

Tarta cu Ricotta si Spanac


Ingrediente Aluat
250 gr faina
125 gr unt
1/2 lingurita sare
6 linguri de apa rece
Se pun toate ingredientele intr-un bol, framantam dupa care  facem o bila din aluat, o invelim in folie alimentara si o tinem in frigider 30 min
Umplutura
1 ceapa mica
2 catei de usturoi
500 gr spanac oparit,scurs si tocat
250 gr ricotta
100 gr smantana
1 lingura ulei de masline
100 gr bacon cuburi
2 oua
30 gr parmesan ras
sare,piper
Felii de rosii si ardei iute/optional
Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt.Incingem uleiul de masline in tigaie in care calim ceapa, usturoiul si  baconul.

Adaugam spanacul si se mai caleste inca 2-3 min la foc mediu.Condimentam cu sare si piper.Se lasa cateva minute sa se racoreasca

Ricotta o amestecam cu ouale,samantana si parmesan,adaugam spanacul(daca mai este nevoie condimentati cu sare si piper).Amestecam pentru omogenizare.
Punem aluatul pe masa,unde in prealabil am cernut faina si intinde aluatul cu sucitorul.O forma de tarta (30 cm),se captuseste cu hirtie de copt sau unt si faina.
Aluatul de tarta se aseaza in forma si intepam din loc in loc cu furculita.
Se toarna compozitia de spanac si se niveleaza,decoram cu rosii si ardei iute.

 Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 de grade pentru cca 40-45 min


Se lasa la racit cca 30 min inainte sa o servim.






5 comentarii: