miercuri, 10 octombrie 2012

Gem de Mere si Banane


Ingrediente
1 kg de mere
3 banane
800 gr zahar
zeama de la o lamaie
1 pastaie de vanilie
Se curata merele, se scoate casuta cu samburi si se taie cuburi dupa care se pun intr-o oala.
Pastaia de vanilie se cresteaza pe lungime si se razuiesc cu varful la un cutit semintele si se pun peste mere.
Bananele curatate se taie rondele si se pun peste mere,stropim cu zeama de lamaie si amestecam apoi se aduga zaharul si se lasa cca 30 min.
Se pune vasul la fiert(foc mediu) pentru cca 40-50 min.Se amesteca din cand in cand.
Punem gemul  in borcane curate si se inchide ermetic, se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Simplu de facut si tare bun!!!


19 comentarii:

  1. La combinatia asta nu m-am gandit , dar cred ca e perfecta ptr mine !! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am mancat din prima zi aproape un borcan :))

      Ștergere
  2. Ce idee !!!!!!!!!
    Ce aroma poate sa aiba!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. Interesanta combinatia! Dar.......o ador:)! Pupici

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa-ti placa tare mult daca incerci combinatia! hugs

      Ștergere
  4. Am facut :D Acum sa vedem maine cand se raceste ce gust are....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult Aida pentru ca ai incercat reteta!!!Sper sa fii multumita de rezultat :) Kisses

      Ștergere
  5. Tare mult imi plac bananele... deci trebuie incercat gemul!!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce combinatie grozava! Trimite si la mine un borcanel :P ca tare mi-e pofta :)
    Pupici

    RăspundețiȘtergere