vineri, 9 noiembrie 2012

Prajitura cu Morcov si Dovleac


Ingrediente pentru 12 portii

200 gr dovleac,hokkaido
170 gr morcov
250 gr faina
250+75 gr zahar
4 linguri lapte
3 lingurite praf de copt
1/2 lingurita scortisoara
1/4 L ulei
100 gr migdale macinate
100 gr migdale tocate
4 oua
250 gr mascarpone
250 quark
1 pachet zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala
..................................
Intr-un bol se amesteca faina, 250 gr zahar, praful de copt, zaharul vanilat,migdalele,coaja de portocala si scortisoara.
Morcovul si dovleacul se da prin razatoarea marunta.
Se adauga uleiul peste ingredientele din bol,se mixeaza cca 2-3 min,apoi se pun ouale pe rand,amestecam bine dupa fiecare ou,se adauga si laptele.Adaugam peste aluat,morcovul si dovleacul,mixam cca 3 min.
Tapetam o forma rotunda de 26 cm diametru cu unt si faina ,se pune aluatul.
Se baga forma in cuptor la 170 C pentru 50-60 min.In ultimele 20 min de copt,acoperim forma cu o folie de aluminiu.Dupa ce sa copt se scoate din cuptor si se lasa la racit cc 60 min.
Se face din mascarpone,75 gr zahar si quark o crema pe care o intindem uniform pe prajitura,apoi se baga la frigider pentru 60 min.
Servim cu fulgi de ciocolata si migdale.

Bon Appétit!!!






11 comentarii:

  1. Stiu ca e delicioasa combinatia, nici nu iti dai seama cu ce e prajitura cand o gusti. Eu am pregatit-o in varianta simpla si i-am pacalit pe ai mei:)) Data viitoare am sa ii pun si eu glazura, cred ca e si mai buna asa! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este,e o combinatie foarte delicioasa,sotu' meu a servit 2 portii la cafea :)

      Ștergere
  2. Groav arata!! Vreau si eu o bucata mare de tot! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. O prajitura delicioasa !!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. O frumusete de prajitura!;)
    Ce gust minunat o avea...

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata foarte apetisant si nici nu-i greu de facut :) Multumim pentru idee!

    RăspundețiȘtergere