duminică, 17 februarie 2013

Chiftelute De Peste



Ingrediente pentru cca 35 chiftelute

3 conserve de ton in saramura(cca 150 gr conserva)
1 ceapa mare tocata marunt
2 oua
120 gr pesmet
1/2 lingurita praf de curry
sare,piper
150 ml ulei

Sos
3 linguri de maioneza
1 lingura sos soja

Se pune la scurs intr-o strecuratoare tonul apoi se pune intr-un bol.
Adaugam ouale,ceapa,80 gr pesmet,curry,sare si piper,amestecam cu mana pana la incorporarea ingredientelor.

Se formeaza cu mana umeda chiftelele si se dau prin pesmetul ramas.
Punem intr-o tigaie uleiul la incins si prajim chifetele pe fiecare parte cate 2 min,foc mediu.
Se scot pe un servet de bucatarie.
Amestecam mayoneza cu sosul soja.
Se pun pe un platou si decoram cu jumatati de rosii cherry si feli de castraveti murati,langa se adauga sosul de maioneza.

Pofta Buna!

7 comentarii:

  1. Bubu draga, la peste subscriu cu placere,mai ales cu sosul ala delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am facut niciodata chiftelute... O singura data am facut ciorba de perisoare din peste si ne-a placut foarte tare! Deci, cred ca-mi vor place!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu Simo,clade sunt ok dar dupa ce sau racit complect sunt mult mai bune! pup

      Ștergere