vineri, 22 februarie 2013

Tarta cu Spanac si Gorgonzola


Ingrediente:
Aluat
250 gr faina
125 gr unt
2 linguri de apa rece
1 ou
un praf sare

Umplutura
600 gr spanac congelat
150 gr branza Gorgonzola
150 gr Creme fraiche
3 oua
1 ceapa taiata julien
1 catel de usturoi tocat
cateva rosii cherry
30 gr cascaval ras
3 linguri ulei de masline
nucusoara,dupa gust
sare,piper

Intr-un bol se pune faina,untul taiat cuburi,sarea,oul si apa.
Amestecam toate ingredientele si framantam aluatul cu mainile,atat cat aluatul sa se lege si putem forma o bila.
Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda.Se pune aluatul in forma de tarta si se apasa cu degetele,intepam cu o furculita pe toata suprafata , dupa care se pune la frigider pentru 30 de minute.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie cu peretii inalti.calim ceapa pentru 2 min,adaugam usutoiul si mai calim inca 1 min.
Peste ceapa din tigaie adaugam spanacul decongelat la temperatura camerei si scurs bine,sotam pentru 2 min la foc mediu,apoi stingem focul.
Se taie in cuburi mici branza.
Ouale se bat cu creme fraiche si condimentam cu sare,piper si nucusoara,se adauga spanacul si cuburile de branza,amestecam cu mana.
Scoatem forma de tarta din frigider dupa care se toarna compozitia de spanac si se niveleaza.
Bagam tarta la cuptorul in prealabil incalzit la o temperatura de 200 C pentru 30 min.

Dupa 30 de minute scoatem tarta din cuptor si se pun rosiile taiate in doua dupa care presaram cascavalul.
Se baga din nou tarta in cuptor si se mai lasa inca 15 min la 180 C.
Servim cu un pahar de vin alb!
Daca nu sunteti fun Gorgonzola,se poate inlocui cu branza de Beahhhh pardon oaie :)
Eu sunt nascuta in zona de Sud a Romaniei dar iubesc branza de oaie din zona Sibiului.
Sa aveti pofta asa cum am avut si eu !
.








Un comentariu: