marți, 27 august 2013
Tarta cu Caise
Ingrediente
100 gr unt
3 oua
1 pachet zahar vanilat
100 gr zahar
50 gr miere de lavanda
100 gr migdale macinate
100 gr iaurt
260 gr faina
1 lingurita praf de copt
5 caise
..................................................
Intr-o cratita mica topim untul ,se lasa la racit cca 10 min.
Se face o crema din unt,zahar si zahar vanilat apoi adaugam pe rand ouale,mixam bine dupa fiecare ou.
Adaugam mierea si iaurtul in crema,mixam bine compozitia.(2 min)
Faina se amesteca cu migdalele si praful de copt apoi se incorporeaza in crema de unt.
O forma de tarta (24 cm ø) se tapeteaza cu unt si faina,punem aluatul si nivelam uniform.
Caisele se taie pe jumatate si se indeparteaza samburii.
Adaugam jumatatile de caise apoi apasam cu degetul usor pe fiecare jumatate de caisa.
Tarta se coace la 180 de grade, timp de 40-45 minute.
Se lasa la racit in forma tarta cca 15 min dupa care decoram cu zahar pudra.
Bon Appetit!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Aromata si buna!
RăspundețiȘtergereDelicioasa!!!
RăspundețiȘtergereAi facut asa prajitura buna si nu m-ai chemat? Am venit singura sa iau o bucatica. Pup!
RăspundețiȘtergereCe bunatateeeeeeeeeeeeee....! Mai ai ?
RăspundețiȘtergereO toamna lunga si frumoasa sa ai !
Te tzuc...
Grozava tarta!!!
RăspundețiȘtergereparfumata si delicioasa, arata tare bine!!!
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si apetisant, cred ca ai dat tarta gata in cateva minute, imi place cum a iesit, are o culoare superba, frumoasa, bravo pentru reteta :)
RăspundețiȘtergere