Ingrediente
200 gr biscuti digestivi
ulei pentru uns forma
80 gr unt topit
2 linguri de lapte
400 gr crema de branza
2 oua
140 gr zahar
10 picaturi esenta de vanilie
400 gr smantana acra/fermentata
Sos de Afine
50 gr zahar
4 linguri de apa
250 gr afine
1 lingurita amidon
Prima data pisam biscutii, folosind un robot de bucatarie,amestecam cu untul topit si lapte.
Se asează compozitia pe fundul unei forme de tort cu pereti detasabili (diametru de 20 cm) unsa in prealabil cu ulei si apasam cu degetele ca stratul sa fie nivelat bine.
Mixam crema de branza cu 100 gr zahar,5 picaturi de vanilie si oua.
Turnam compozitia de branza peste blatul de biscuiti si dam la cuptorul incins la 190 C pentru 25 min .
Scoatem forma din cuptor si o lasam la racit 15-20 min(nu stingeti cuptorul)
Smantana se mixeaza cu restul de zahar si vanilie si se adauga peste crema de branza,se baga din nou la cuptor pentru 15 min.
Se scoate cheesecake-ul din cuptor si se lasa la racit.Se baga la frigider peste noapte(8 ore),acoperind tava cu o folie de plastic.
A doua zi facem sosul de afine....punem intr-o cratita mica zaharul si 2 linguri de apa,firbem la foc mic pana se dizolva zaharul,adaugam afinele,amestecam dupa care acoperim cratita si se mai lasa putin la fiert cca 2-3 min.Luam cratita de pe foc.Se amesteca amidonul cu restul de apa si se adauga peste afine. Fierbeti la foc mic până se leagă amidonul.Se lasa la racit.
Scoatem cheesecake-ul din frigider inainte cu 30 de min sa il servim.
Se serveste cu sos de afine!
calorii portie cca 394 :)
OOOOhhhh, iar Cheesecake, innebunesc!!!
RăspundețiȘtergereArata bestial, love it! :)
O zi frumoasa, pupici
Are o aramo tare buna cu sos de afine....poftiti poftiti la o portie! :) hugs
ȘtergereYess, I love it!! Always!!! I could eat it every day ;) Pupici
RăspundețiȘtergereAoleu,sosul acela m-a dat gata.Cum curge el peste prajitura aceea delicioasa.Primesti musafiri?
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Bucuroasa de musafiri :) Poftiti,Poftiti!
ȘtergereO minunatie de cheesecake!! Iar cu sosul ala deasupra.. mmm...
RăspundețiȘtergereCe bunatate de cheesecake ai facut iar, foxy! Ce ma fac io cu smantana aia acra, fermentata?? Adica obisnuita, de gatit, nu dulce, nu smantana lichida, da?? Merci! puuup
RăspundețiȘtergere