marți, 5 iunie 2012
Clafoutis cu Cirese
Ingrediente:
500 g cirese fara samburi
4 oua
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g faina
230 ml lapte
1 lingurita praf de copt
20 gr fulgi de migdale
Ouale se amesteca bine cu zaharul simplu și cu cel vanilat și se bat cateva minute pana compozitia isi dubleaza volumul. Se adaugă apoi faina, laptele si praful de copt .Mixam cca 4 min.
Ungem cu unt o forma de tarta, se imprastie ciresele in tava, iar peste ele se pune cu grijă compozitia si migdalele(eu am uitat sa le pun inainte si le-am pus dupa :) nu a fost bai )
Se coace în cuptorul încalzit 200 C aproximativ 40 de minute.
De facut testul cu scobitoarea , la mijloc prajitura se coace mai greu.
Se poate prepara si cu alte fructe, zmeura, prune, caise, etc.
mmm are un gust de budinca coapta :)
Inainte sa o servim,asteptam cca 20-30 min.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Vai,ce bine arata.Ciresele imi plac grozav de mult.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Imi place tare mult reteta! Si o prezentare de nota 10!!!!Felicitari pentru blog!Pupici
RăspundețiȘtergereDe ce nu l-am facut eu pana acum ca uite ce fain arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc de Vizita si Comentarii!!!
RăspundețiȘtergere