Ingrediente
250 faina
3 oua
150 gr unt
3- linguri de apa rece
1 ceapa
100 gr morcovi
150 gr praz
400 gr carne tocata ,porc& vita
350 ml suc de rosii
2 fire patrunjel
1 fir de cimbru plus 1 oregano
100 ml lapte
100 gr branza de oaie
50 gr cascaval ras
sare,piper si un praf de nucsoara
Prima data preparam sucul de rosii:punem intr-un bol sucul de rosii ,tocam marunt patrunjel,cimbru si oregano si adaugam peste suc,condimentam cu sare si piper.Mixam cu un mixer vertical pentru 1 min.
Tocam marunt ceapa,morcovi si prazu rondele.
Intr-o tigaie cu peretii inalti punem 2 linguri de ulei si prajim carnea pentru 4 min,adaugam ceapa si morcovi,se mai caleste inca 2-3 min.Adaugam sucul de rosii si prazul,se lasa la fiert(foc mediu) pentru 5 min.
Condimentam cu sare si piper si se lasa la racit.
Intre timp framantam aluatul din: faina,un ou,un praf de sare,apa si unt.Facem o bila din aluat si o invelim in folie alimentara ,o tinem in frigider 30 min.
Se unge o forma de tort detasabila( 26 cm) cu unt si se tapeteaza cu faina sau hartie de copt.Aluatul se roleaza pe blatul de lucru unde am pus putina faina.Se îmbraca forma cu foaia de aluat si se înteapa cu o furculita din loc in loc.
Restul de oua se bat bine cu un praf de sare si nucsoara,adaugam laptele si amestecam bine.
Intr-un castron pasam branza de oaie cu o furculita si o punem in tigaie peste carne.Punem compozitia din tigaie in forma si adaugam masa de lapte.Presaram cu cascaval si bagam tarta in cuptorul incalzit la 200 C pentru 30-40 min.
Nu poate fi decat ceva foarte gustos.Arata super.
RăspundețiȘtergerePupici!
Cat de bine arata! Imi plac f mult tartele cu carne si legume. Pup!
RăspundețiȘtergereFoarte frumoasa!
RăspundețiȘtergereCat de apaetisanta...
RăspundețiȘtergere