miercuri, 14 martie 2012

Clatite americane

Clatite americane 
250 gr. faina alba, 240 ml lapte, 2 oua mari sau 3 mici, 3 linguri ulei, 3 linguri rase zahar, un praf de sare, 2 plicuri zahar vanilat sau esenta de vanilie 1 plic de praf de copt, jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu alimentar .
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se mixeaza 3 minute la viteza maxima pana se omogenizeaza. Se lasa 15 minute sa se odihneasca.
Putem folosi o tigaie de teflon, sau in caz contrar putem folosi foarte putin ulei intr-o tigaie obisnuita (cam 2-3 picaturi la fiecare clatita).
Cu un polonic mic , dupa ce s-a incins tigaia turnam compozitia in mijlocul tigaii fara sa o miscam deloc,ea intinzandu-se singura atat cat e necesar.
Cand a inceput aluatul sa faca niste bule mici la suprafata intoarcem clatita pe partea cealalta cu ajutorul unei palete. Si se repeta asa pt fiecare clatita pana la terminarea aluatului.
Se servesc cu sirop de artar (poate fi inlocuit cu miere) sau bacon prajit.

Sa aveti pofta :) 
Reteta preluata de la unu din favoriti mei bucatari bucatarmaniac.ro

4 comentarii:

  1. Lore sa stii ca de cand am incercat prima data clatitele astea, al meu viitor sot ma pune sa ii fac cel putin de 2 ori pe saptamana :)))) pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Aida ma bucur ca am reusit sa intru in casa voastra cu un lucru bun.Da,sunt delicioase! Kisses

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte gustoase! Asa le fac si eu. Imi place mult blogul tau. Multumesc de vizita pe care mi-ai facut-o. Te-am adaugat in listuta mea de bloguri. Sper sa vrei sa ma adaugi si tu. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Zilele astea am sa incerc si eu reteta ta. Cred ca vor iesi de mare succes!

    RăspundețiȘtergere