duminică, 20 mai 2012

Briose cu Unt si Fructe


Mmmm cat de bune si pufoase sunt si in combinatie cu unt si fructe .....un deliciu!!!
Un mic dejun perfect!

Prima data punem intr-un bol 100 gr unt (care a fost lasat la temperatura camerei cateva ore bune)cu 10 buc. de zmeura si 10 afine,tot-ul se amesteca cu o furculita cca 3 min dupa care il invelim in folie alimentara ca pe o bomboana fondata si il punem in frigider pana cand avem coapte briochele.

Ingrediente pentru 6 brioche
270 gr faina tip 550
15 gr drojdie proaspata
50 gr unt (topit dupa care racit)
1 ou plus un galbenus
120 ml lapte
35 gr zahar
un praf de sare
2 lingurite de ulei
Punem faina intnr-un castron si facem o adancitura in mijloc,adaugam oul,unt,sare,zahar si drojdia pe care prima data am dizolvat-o in lapte.Amestecam bine toate ingredientele cca 5 min dupa care adaugam o lingurita de ulei si framantam din nou 3 min.Acoperim cu un prosop de bucatarie si se lasa  la crescut 1 ora.
Se adauga peste coca ultima lingurita de ulei si mai framantam inca 2-3 min.
Presaram putina faina pe un balt de lucru si formam 6 bile si le punem intr-o forma de muffins pe care am tapetato cu ulei si faina,se mai lasa la crescut inca 30 min.
Se ung cu galbenus batut cu 1 lingura de apa rece.

Bagam tava  la cuptor in prealabil incins la 170C pentru 15 min.
Reducem temeperatura la 150 C si mai lasam la copt inca 10 min.(facem testul scobitoarei),se scoate din cuptor si se poate servi imediat cu unt sau gem de capsuni :)






2 comentarii:

  1. Cat sunt de pufoase,imi plac.
    Ti-am descoperit acum blogul,si vreau sa-ti urez bun venit in blogosfera.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere