vineri, 28 decembrie 2012

Friptura din pulpa de porc

O friptura delicioasa condimentata si aromata pe care o poti prepara si cu alte ocazii, nu doar de Craciun sau Anul Nou!!!

Ingrediente pentru 6 persoane

cca 2,300 kg pulpa de porc,spate
300 ml vin rosu sec
1 morcov mare, curatat
1 radacina de patrunje, curatata
1 ceapa, taiata in 2
1 fenicul, taiat in 2
2 catei de usturoi
2 foi de dafin
5 cuisoare
1 steluta de anason
boabe de piper
1 lingura de sare
ata de bucatarie
.............
3 linguri gem de coacaze
1 lingura unt
1 lingura faina

Mod De Preparare.
Se leaga pulpa cu ata de bucatarie, nu foarte strans, se pune carnea intr-o oala mai mare peste care adaugam vinul , legumele, condimentele si completam cu apa cat sa fie carnea acoperita

Acoperim oala cu un capac si se lasa la fiert, la foc mic cca 2 ore si jumatate.
Dupa ce a fiert, se scoate bucata de carne din oala si indepartam ata. Se lasa la racit cca 20 min pentru a putea felia mai bine friptura.
Intr-o cratita mica se pune 1 lingura de unt la topit peste care se adauga  faina, se amesteca continuu pana la incoropare apoi se adauga cca 500 ml zeama in care a fiert friptura si adaugam gemul.
Se lasa sa fiarba cateva clocote (daca doriti un sos mai subtire se mai adauga zeama)
Se pun feliile de friptura intr-o tava cu pereti inalti peste care turnam sosul si bagam tava in cuptor la 180 grade pentru 30 min.
Servim imediat cu garnitura preferata!





9 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc!Este una dintre cele mai aromate fripturi pe care le-am gatit!

      Ștergere
  2. ce biiine arata! un an nou cat mai bun iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam Adnia!Multa Iubire in Noul An Iti Doresc!

      Ștergere
  3. o friptura deliciosa si aratoasa!!Noul an sa-ti aduca sanatate si bucuriii!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Te-am selectat pentru blogul anului.Intra la mine sa vezi despre ce este vorba.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta e o friptura delicioasa !!
    Un AN NOU plin de bucurii !!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am venit in vizita si-acum nu ma mai las plecata. Foarte buna trebuie sa fie friptura ta. De aratat, arata impecabil. Pupici!

    RăspundețiȘtergere