marți, 3 iulie 2012

Ardei umpluti


Ingrediente:

5 ardei grasi mari rosii
500 gr carne tocata de porc si vita
1 ceapa mare
1 chifla veche de o zi
1 ou
un sfert de lingurita rasa de curry praf
un sfert de lingurita oregano uscat
1 lingurita boia de ardei dulce
frunze de la 4 cepe verzi/tocate marunt
150 ml suc de rosii
250 ml supa de legume
2 linguru ulei
sare,piper

Prima data scoatem cotoarele ardeilor si ii scuturam bine de seminte.Punem carnea tocata intr-un bol.
Chifla se inmoaie in 100 ml apa.
Intr-o tigaie punem uleiul la incins si calim ceapa pentru cca 2 min la foc mediu,se rastorna peste carne.
Peste compozitia de carne se mai adauga,oregano,curry,ceapa verde,boia ,chifla scursa bine de apa si oul,condimentam cu sare si piper si amestecam bine cu mana.
Umplem ardeii cu compozitia obtinuta si se pun intr-un vas de jena.Se aduga supa de legume si sucul de rosii,condimentam cu sare si piper.Se baga la cuptorul incalzit in prealabil la 200 C pentru cca 90 min.Din cand in cand stropim ardeii cu sos-ul din tava.
Servim cu smantana si cartofi natur!


5 comentarii:

  1. Cred ca eu as servi doar umplutura, pentru ca nu sunt prietena prea mare cu ardeiul copt :P Dar arata f bine! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce fain arata!! Ma servesc cu o portie!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata foarte bine, mi-ai facut pofta!

    RăspundețiȘtergere