miercuri, 20 februarie 2013

Sarmale In Foi De Viţa


Ingrediente pentru cca 50 de sarmale
1 kg carne porc&vita
1 ceapa mare
1 lingurita boia de ardei dulce
1 ou
un varf de lingurita cimbru uscat
sare,piper
50 foi de vita in saramura plus 10
2 foi de dafin
1 cutie de rosii decojite
10 frunze de busuioc
500 ml apa

Mod De Preparare

Frunzele se pun intr-o cratita si adaugam cca 1,5 L apa rece,se lasa pentru 30 min.
Spalam orezul in 2-3 ape,se lasa la inmuiat cca 15 min,se scurge bine si se pune intr-un bol,adaugam carnea tocata si oul.
Se toaca ceapa marunt si se adauga peste carne.
Condimentam cu sare,piper,cimbru si boia dulce si amestecam bine cu mana.
Se ia o frunza de vita,se taie partea fibroasa si punem in centru cu o lingurita din umplutura dupa care pliem partile laterale si rulam foaia de vita pana la capat.
Se pun rosiile intr-un bol,adaugam busuiocul tocat marunt,sare,piper dupa gust si cu un mixer vertical pasam rosiile.
Punem cateva foi de vita pe fundul oalei in care urmeaza sa fierbem sarmalele.
Se aseaza sarmalele in cercuri si punem foile de dafin printre straturi.
Ultimul strat sa fie din foile de vita ramase.

Amestecam sosul de rosii cu apa si turnam peste sarmale pana cand sunt acoperite complet,apoi se pune o farfurie pe post de capac deasupra lor.

Se fierb la foc mediu cca 2 ore.

Servim cu mamaliguta si smantana!
Sa aveti pofta,eu am avut :)



3 comentarii: