duminică, 23 iunie 2013

Focaccia cu Masline



Ingrediente pentru 4 portii

250 gr faina
2 lingurite de verdeturi italiene uscate
0,5 lingurita de sare
20 gr drojdie proaspata
0,5 lingurita de zahar
150 ml apa calduta
3 linguri ulei de masline
15 masline verzi fara samburi ,tocate cuburi
1 lingura unt la temp camerei
1 lingurita pesto

Intr-un vas se amesteca faina,verdeturile si sarea.
Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva in apa.
Se toarna treptat  apa si uleiul in vasul cu faina, amestecand mereu aluatul, pana se omogenizeaza.
Din aluat formam o bila si se lasa la crescut acoperit cu un prosop curat,cca 30 min.
Se pune putina faina pe un blat de lucru si framantam aluatul cu masline.

Formam 4 bile din aluat pe care le intindem cu mana(cca 1 cm grosime)
Se pun intr-o tava, apoi apasam cu varful la degete pana se simte fundul tavi.
Acoperim cu prosopul si se lasa la dospit inca 10 min.
Se baga tava in cuptorul incalzit la 200 C pentru 20 min.
Amestecam untul cu pesto.
Dupa ce au trecut cele 20 de min,scoatem tava si ungem suprafata la focaccia cu unt.
Se baga din nou tava in cuptor pentru cca 5-10 min.

Eu am servito cu felii de rosii coapte in cuptor si baranza dar este delicioasa si consumata simpla sau cu o salata de vara.
Pofta Buna!





8 comentarii:

  1. Bune , bunute !
    Mai ales calde scoase din cuptor......
    Mai ai ?
    Te tzuc cu drag fata scumpa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam de vizita Sidy,mai am una de vrei mai multe ma pun pe framantat :)

      Ștergere
  2. Minunate, imi plac la nebunie, dar ce fac cu caldura ca nu imi vine nici sa ma uit la aragaz:)

    RăspundețiȘtergere
  3. O bunatate! Vreau si eu una de la tine ca eu n-am facut de multa vreme :) Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Vai ce foame imi este,rup o bucatica,da?:)

    RăspundețiȘtergere