marți, 17 septembrie 2013

Gem de Smochine


Ingerediente pentru 3 borcane a 200 gr

7 smochine proaspete/taiate cuburi mici
65 ml vin rosu sec
1 baton mic de scortisoara
50 gr zahar tos
500 gr zahar gelifiant 1:1
sucul de la o lamaie mica

Se pun smochinele intr-un bol de sticla peste care adaugam,vinul,scortisoara si zaharul tos,amestecam cu o lingura si bagam in frigider pentru 4-5 ore.
Dupa acest timp scotem bolul din frigider si rasturnam intr-o cratita continutul.
Se pune cratita pe foc iute apoi adaugam zaharul gelifiat si sucul de lamaie.
Lasam sa fiarba cca 6-7 minute,amestecand continu.
Se scoate batonul de scortisoara si se transfera gemul in borcane spalate si sterilizate.

Va garantez ca,este DELICIOS :)


17 comentarii:

  1. Sincer nu am mancat niciodata dar ca si aspect imi place!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce culoare frumoasa are si cred ca e tare aromat. Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. arata tare bine si cred ca gustul este pe masura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine ! Bravo....

    Mi-ar place daca ai avea timp sa citesti ce scrie aici:
    http://sidyskitchen.blogspot.ro/2013/09/multumiri.html
    O zi minunata !

    RăspundețiȘtergere
  5. Cu siguranta merita incercat,asa de aratos este!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Multumesc!!! Este acel gen de gem pe care trebuie sa il probezi o data in viata :)

      Ștergere
  7. Arata senzational. mie nu imi plac smochinele, din cauza ca in copilarie mereu mancam din cele uscate. insa ce ai facut tu aici arata superb si sunt convinsa ca e foarte delicios! bravoo!

    RăspundețiȘtergere
  8. Tare sunt curioasa de gust... Culmea, n-am mancat niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  9. una din iubirile mele in materie de gemuri! am primit si eu un borcanel...si ce bun a fost cu chiflele mele de dovleac!

    RăspundețiȘtergere