joi, 18 aprilie 2013

Prajitura cu Rubarbar si Capsuni


Ingrediente pentru o  forma rotunda cu diametru de 26 cm

120 gr capsuni
300 gr rubarbar
2 linguri de zahar tos
180 gr unt la temperatura camerei
160 gr zahar brun
1 pachet de zahar vanilat
3 oua
280 gr faina
2 lingurite praf de copt
150 iaurt natural

Prima data se curata capsunile si rubarbar'ul ( la rubarbar se decojeste partea exterioara pentru a ramane doar interiorul ) apoi se taie in cuburi mari dupa care se pun intre-un bol  peste care adaugam cele 2 linguri de zahar si amestecam.
Se face o crema din unt,zahar vanilat si zahar brun(mixam cu mixeru' cca 5 min)
Adaugam peste crema de unt, ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare ou.
Se adauga iaurtul,faina si praful de copt,mixam cca 3 min.

Tapetam cu unt si faina forma apoi turnam jumatate din aluat si intindem uniform,peste se adauga jumatate din capsuni si rubarbar,se toarna restul de aluat si intindem cu o paleta.

Se pune restul de fructe si apasam usor cu mana.
Bagam forma in cuptorul incins la 175 C pentru 55 min.
Se lasa la racit 10 min dupa care putem sa o decoram cu zahar pudra.



10 comentarii:

  1. Foarte bine arata, as gusta si eu mai ales pentru rubarba aia, la care inca nu i-am descoperit gustul :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E dementiala! Nu stiu de unde sa fac rost de rubarba, ca la noi in zona nu se cultiva. :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Rubarba cu ...capsuni ??? N-am incercat dar arata atat de fain ca zau ca m-ai convins sa o gust....
    Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !

    RăspundețiȘtergere