duminică, 5 ianuarie 2014

Creveti la Tigaie cu Rosii



Ingrediente pentru 2 persoane

500 gr creveti proaspeti,fara cap
4 linguri ulei de masline
1 ceapa,tocata
3 catei de usturoi,toacati
1 ardei iute,taiat rondele
50 ml vin alb sec
50 ml supa legume
7 rosii cherry,taiate in 4
6 fire de patrunjel,tocat
sare,piper
..............................................................
500 g peeled and deveined shrimps 4 tbsp olive oil 1 chopped onion 3 garlic cloves, chopped 1 jalapeno chile, tiny sliced into rounds 50 ml white wine 50 ml vegetable soup 7 cherry tomatoes, quartered chopped parsley salt & pepper



Curatam crevetii de "coaja" si se scoate stomacul (se cresteaza de-a lungul spatelui si daca exista o vinisoara neagra, se indeparteaza),condimentam cu sare si piper.
Intr-un wok, incingem uleiul de masline si prajim crevetii la foc iute cate un min pe fiecare parte.
Se scot intr-o farfurie.
Adaugam in wok/tigaie cu peretii inalti ceapa,usturoiul si ardeiul tocat,prajim la foc mediu 2 minute,adaugam vinul,se fierbe 2 min.
Se adauga supa de legume,crevetii si rosiile,se lasa tigaia pe foc inca 2 min.
Condimentam cu sare si piper
Stingem focul si adaugam patrunjelul.
Servim cu felii de bagheta !
Rapid si Tareee bun :)
.................................................
Wash the shrimp and season them with salt and pepper. Heat the olive oil in a pan/wok and fry the shrimps a minute on each side until they are pink but still translucent in the middle. When ready, put the shrimps on a plate and set aside. In the same pan, put the onion, garlic and the chile and fry until lightly browned (for about 2 minutes). Add the wine and boil for 2 minutes. Then, add the vegetable soup, tomatoes and shrimps . Bring to a boil and stir-fry until the sauce glazes the shrimp, about 2 minutes more. Remove pan from the heat, stir in the parsley and season with salt and pepper.
Best served with french baguette slices. It's fast and extremely tasty!



9 comentarii:

  1. Ador crevetii...dar bugetul nu ma lasa sa-mi iau foarte des :)
    Am sa tin cont de reteta asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi ploua in gura!!!
    La Multi Ani!

    RăspundețiȘtergere
  3. La multi ani !
    Te astept cu o reteta de muffins sau cupcakes la concursul organizat pe blogul meu !
    http://www.bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor/

    RăspundețiȘtergere
  4. o reteta foarte buna si gustoasa, un deliciu culinar binevenit oricand :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Bine te-am gasit si la multi ani!
    Grozava reteta! multi ani nu am mancat creveti, nestiind ce pierd. De cativa ani i-am descoperit si sunt...pur si simplu deliciosi. Felul in care i-ai pregatit...grozav! Te-am pupacit!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador fructele de mare !:)
    Crevetii tai sunt deliciosi.

    RăspundețiȘtergere