joi, 1 mai 2014

Prajitura Zebra cu Branza



Ingrediente aluat blat

300 gr faina
1 lingurita praf de copt
50 gr zahar
1 oua
130 gr unt
3 linguri de apa rece
forma cu inel detasabil (26 cm)
............................................
Ingrediente Crema

250 gr zmeura
3 linguri apa
500 gr Quark
200 gr branza Philadelphia
120 gr unt
5 oua
200 gr zahar
2 pachete zahar vanilat
4 linguri amidon alimentar
............................................
Amestecam faina cu praful de copt,adaugam untul taiat in cuburi mici,zaharul,oul si apa rece,framantam bine pana cand sunt incorporate toate ingredientele.
Se formeaza o bila din aluat si o punem intre doua foi alimentare,apoi intindem aluatul in forma de cerc(cca 35 cm)

Forma de copt se tapeteaza cu putin unt si faina apoi punem aluatul,se baga in frigider pentru 30 min.

Crema

 Zmeura se spala si se paseaza intr-un blender cu apa apoi se da prin strecuratoare pentru a indeparta semintele.
Intr-un bol amestecam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana devine cremos apoi adaugam pe rand cate un ou,dupa fiecare ou se amesteca bine.
Intr-un alt bol se pune branza philadelphia , branza quark cu 2 linguri de amidon ,mixam si se incorporeaza in crema de unt.
Separam o treime din cantitate si amestecam cu pireul de zmeura si 2 linguri de amidon.
Cu ajutorul la o lingura turnam crema pe blat,4 linguri crema alba 2 linguri crema de zmeura.


Bagam forma in cuptorul incalzit la 180 C pentru 35 min apoi se scoate si acoperim prajitura cu o folie de aluminiu,se coace in continuare inca 25 de minute.
Dupa ce sa copt se lasa la racit cca 30 min apoi se scoate din forma,se lasa incontinuare la racit pentru 3 ore.
Servim cu sos de zmeura.

Portia are cca 460 calorii ;)





9 comentarii:

  1. Moaamaa, ce minunatie!! Arata perfect!! :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb a iesit! Superb!
    Nu-mi place insa cifra aia de la sfarsit :P:)))) Muaaah!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hmm mancam o portie, bem o cafea....seara doar o salata si uite asa uitam de cifra :)

    RăspundețiȘtergere
  4. De dorit nu doresc pt ca nu mananc branza dar de admirat iladmir pt ca e foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata bestial, nu vreau sa ma gandesc cat de buna a fost!

    RăspundețiȘtergere
  6. Pot spune ca, a fost bataie pe acest tort, am facut doar o singura modificare, mai mult zahar in crema.

    RăspundețiȘtergere