joi, 15 martie 2012

Piept De Pui cu Portocale

                                Piept De Pui cu Portocale
Pentru 2 persoane/ 330 kcal portie
1 portocala bio
1 fir de praz(cca 200gr)
2 linguri de piper verde (in saramura)
2 piepti de pui
2 linguri ulei
175 ml vin alb(sec) sau supa de legume
4 fire de patrunjel tocat
sare si piper

Spalam portocala sub un jet de apa fierbinte dupa care o tamponam cu un servetel de hartie.Cu ajutorul la un cutit de curatat cartofi curatam coaja de portocala dupa care taiem coja julien.
Taiem portocala in rondele dupa care decupam cu atentie coaja alba .Curatam si spalam prazul pe care il taiem pe jumatate dupa care rondele.
Boabele de piper se lasa la scurs 5 min ,luam un cutit cu lama mai lata si presam boabele de piper,nu foarte tare.Condimentam carnea cu sare si piper.Intr-o cratita/tigaie punem uleiul la incins si prajim piepti de pui la foc mediu cca 3 min pe fiecare parte,dupa ce s-au prajit ii scoatem pe o farfurie.
In aceeasi tigaie punem prazul pt 1 min la prajit.Peste praz adaugam,coaja de portocala , boabele de piper ,feliile de portocala,vinul sau supa de legume si carnea,condimentam cu sare si piper.Acoperim tigaia si lasam sa fiarba pentru 4 min la foc mediu.Intre timp spalam si tocam patrunjelul si la sfarsitul celor 4 min il adaugam peste pieptul de pui.Stingeti focul! :)



Un comentariu:

  1. ce bine arata, apetisant si foarte bine patruns, cred ca ii da un gust foarte bun si sanatos, a iesit foarte bine reteta si cum e aranjat in farfurie, bravo :)

    RăspundețiȘtergere