miercuri, 14 martie 2012

Pulpe De Pui La Cuptor cu Capere


Ingrediente:

4 pulpe pui
250gr rosii in suc propriu
1 ceapa mare(tocata marunt)
50ml vin alb sec
150ml supa de legume
2 morcovi(taiati rondele)
1 ardei rosu(tocat cuburi)
2 fire de usturoi verde(tocat rondele mici)
3 linguri ulei plus unt cat o nuca
2 foi de dafin
5-6 fire patrunjel verde( tocat)
o lingurita  capere
sare,piper.


Carnea se spala sub un jet de apa rece dupa care o tamponam cu un servet de bucatarie.
Condimentam cu sare si piper.
Intr-o tigaie punem untul si ulei la incins,adaugam carnea si lasam sa se rumenesca pe ambele parti timp de cateva minute(3 min la foc mediu pe fiecare parte).Dupa ce am prajit pulpele de pui le scoatem pe un platou.
In aceeasi tigaie adugam ceapa,morcov si ardei,le prajim 2-3 min dupa care stingem cu vin,se mai lasa 1 min dupa adaugam rosiile cu tot cu sucul lor ,supa de legume,foi de dafin si karpern.Condimentam cu sare si piper.Se mai lasa la foc mediu inca 3 min.
Asezam pulpele intr-un vas de ceramica sau yena dupa care turnam amestecul de legume.Punem vasul acoperit la cuptorul in prealabil incalzit la 200 grade pentru 40 min.
Dupa cele 40 de min,indepartam capacul si adugam patrunjelul si usturoi ,se mai lasa in cuptor inca 20 min fara capac.
Se poate servi cu o salata verde si cartofi noi cu rozmarin.


Pofta Buna!

Un comentariu: