Ingrendiente4 cotlete de porc (a cca 180g)
200 g parmezan (bucata)
300 g baby spanac
250 g risotto
200 ml vin alb sec
2 oua
5 linguri de unt sau margarina
800 ml supa de legume
o ceapa medie tocata (
1 catel usturoi tocat
2 linguri zeama de lamaie
Spalam spanacul si il scurgem de apa.Intr-o tigaie cu peretii inalti calim ceapa si usturoiul cu o lingura de unt,peste care adaugam spanacul pe care l-am tocat dar nu foarte marunt si orezul,stingem cu vin si lasam la foc mediu 3 minute sa fiarba (amestecand continuu) pana cand orezul devine translucid.
Adaugam treptat supa de legume(eu adaug cate 200ml de supa la un min,in acest timp amestec cu o
lingura de lemn),reducem focul la mic si lasam sa fiarba 20 min(din cand in cand amestecati)
Inainte sa stingem focul,condimentam cu sare,piper si zeama de lamaie.
Condimentam cotletele cu sare si piper.Radem parmezanul.Intr-o farfurie mai adanca batem cele 2 oua.Intr-o alta farfurie punem o cana de faina.Cotletele se dau prin faina,oua si parmezan ras.
Se prajesc la foc mediu in unt cate 3 min pe fiecare parte.
Se scot pe o tava ,dupa care bagam cotletele la cuptorul in prealabil incalzit la 130 C pentru cca 15 min.
Servim cu risotto!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu