luni, 9 iulie 2012

Tort De Mamaliga

Ingrediente:
80 gr unt
6-8 fire de patrunjel
1 ceapa mica
1 cutie de porumb(250gr)
250 gr malai grisat
50 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 lingurita fulgi de chili
1 lingurita sare
350 ml lapte batut
3 oua
50 gr bacon,cuburi
piper
Topim untul intr-o cratita mica si lasam la racit.Tocam patrunjelul(se lasa cateva frunze pentru decor) si ceapa.Punem la scurs boabele de prumb.
Intr-un bol amestecam malai,faina,sare,piper si praful de copt.
Se adauga laptele batut,ouale si untul,mixam bine.
Intr-o tigaie punem o lingurita de ulei si prajim pentru cca 2 min baconul,adaugam ceapa si boabele de porumb si se mai lasa pe foc inca 2 min apoi se rastoarna peste crema de malai.

Tapetam cu unt si faina o forma de tort (24 cm diametru) si punem crema de malai.
Decoram cu frunze de patrunjel si se baga la cuptorul preincalzit la 175 C pentru 20-30 min.
Se poate servi cu branza....oua prajite....carnaciori...cu ce vreti voi :)

5 comentarii:

  1. Mie imi place foarte mult ce vad aici.Mananc mamaliga si goala,asa mult imi place.
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce buna idee de a prepara mamaliga, si e foarte aspectuos tortuletul asta! Pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Tare bun trebuie sa fie... Eu nu refuz nicicum o portie!
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mamaliga oricum...e o idee faina ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc de invitatie dar nu am o vechime de 6 luni :) sunt incepatoare :P

    RăspundețiȘtergere